top of page
Zoeken
paspoortstempel

Bezienswaardigheden Beijing

We beginnen natuurlijk in de hoofdstad: Beijing, je wordt gelijk ondergedompeld in de Chinese cultuur! Nadat je in de benauwde lucht je slaapplek hebt gevonden, kun je uit duizenden tentjes kiezen om je eerste échte rijstgerecht te eten. Daarna begint je avontuur.

Beijing is immens, je zou er dagen kunnen rondwandelen. Om je het een beetje makkelijk te maken, hierbij een top 5 aan bezienswaardigheden:














1. De verboden stad

Dit is de bekendste highlight van Beijing. Dit was de plek van waaruit de keizers China regeerden. Deze stad is voltooid in 1422. In de laatste 500 jaar hebben hier wel 24 keizers gewoond. Tot 1920 was dit gebied exclusief bedoeld voor de keizer. Sinds 1949 is opengesteld voor het publiek.

Wanneer je hier rondloopt, is het alsof deze stad eindeloos lijkt te zijn, zo uitgestrekt is het! De gebouwen blijven maar komen en toch is alles in de puntjes afgewerkt. Het is dan ook niet gek dat hier per dag duizenden toeristen op af komen, waaronder een groot deel de Chinezen zelf.


2. Plein van de Hemelse Vrede

Ook wel bekend als het Tian'an Menplein, dat is vernoemd naar de Tian'an Men (Poort van de Hemelse Vrede) dat grenst aan het plein.

Dit plein is onwijs groot, met wel een oppervlakte van 440.000 vierkante meter! Op dit plein zijn verschillende gebouwen te zien, met in het midden het mausoleum van Mao Zedong, waar hij sinds 1976 opgebaard ligt. Je kunt hier ook naar binnen. Er is 1 belangrijke regel; Als je binnen bent, mag je niet stilstaan, alleen schuifelen. Vandaar dat je vanaf buiten (want zo lang is die rij) mensen al ziet schuifelen. Het is hier zo druk, omdat veel Chinezen het mausoleum minstens 1 keer in hun leven willen hebben gezien.

Ook is hier het Nationaal Museum te vinden. Dit was oorspronkelijk het museum voor Geschiedenis, maar ze zijn gefuseerd met het museum van de Revolutie.

Op de kop van het enorme plein staat de Poort van de Hemelse Vrede. Het is toch wel erg indrukwekkend om dit van dichtbij te zien, vooral ook door de enorme poster van Mao.


3. Tempel van de Hemel

Het is een van de grootste tempelcomplexen van China. Het staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De keizer bracht hier (op Het Ronde Altaar) offers, wat nu de toeristen nog steeds doen. Verder komen de locals hier samen voor sport, spel, muziek en ontspanning. Ondanks dat het erg druk was (vanwege de locals, maar ook de vele toeristen), voelde het rustig en ontspannen aan. Dit komt omdat er geen verkeer is, wat al een enorm verschil maakt met de rest van Beijing.

Je mag hier best een middag voor uittrekken, want het complex bestaat uit verschillende tempels en pleinen, waarbij het erg leuk is om iedereen zijn hobby te zien uitoefenen. Ook word je regelmatig aangehouden door een local om mee op de foto te gaan!


4. The Food Market

Natuurlijk kun je om de paar meter eten krijgen in Beijing, maar een bezoekje aan de Food Market is toch wel een attractie die je niet mag missen! Je kunt er werkelijk bijna alles krijgen, je kunt het zo gek niet bedenken. Je zintuigen worden hier in ieder geval goed geprikkeld. Niet alleen door de drukte, maar ook door de geuren, kleuren en het geschreeuw door verkopers. Een 'heerlijk' uitje om mee te pakken dus! ;)












5. Het Olympisch Stadion

Aan de rand van Beijing staat het Olympisch stadion, ook wel bekend als 'Het Vogelnest'. Deze werd gebouwd voor de Olympische Spelen in 2008, die de grootste en duurste spelen ooit werden. Er zijn meerdere gebouwen geplaatst voor de Spelen, maar alleen dit gebouw al kostte maar liefst 335 miljoen euro! Het is dan ook wel een prachtig gebouw geworden (mag ook wel voor dat geld!) en je kunt het ook van binnen nog bezichtigen. 's Avonds is het stadion prachtig verlicht. Let er wel op dat deze lichten om 20.00 uit gaan! Wij stonden daar dus ineens in het donker....



25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page