top of page
Zoeken
paspoortstempel

Bezienswaardigheden Bali

Één van de meest populaire eilanden van Indonesië, en ik snap waarom! Ondertussen ben ik er twee keer geweest en ik zou er zo een derde keer naar toe gaan!

De eerste keer was zo'n 8 jaar geleden, toen ik na mijn afstudeerstage in Sulawesi nog een maand mocht reizen. Toen dacht ik na een kleine week op Bali geweest te zijn alles wel gezien te hebben.

Twee jaar geleden ben ik teruggegaan, om eigenlijk zo snel mogelijk een vlucht te pakken naar Flores. Dit pakte iets anders uit, vanwege heftige verwondingen die ik opliep tijdens een tocht op Borneo. Het voelde hierdoor beter om wat langer op Bali te blijven. Dit was een geluk bij een ongeluk, want door die 'verplichte' rust heb ik voor mezelf Bali herontdekt. Er was veel meer te zien en te ontdekken dan ik 8 jaar geleden heb gedaan!

Maar goed, wat kun je dan allemaal verwachten? Hierbij mijn lijstje met favorieten:


Watervallen bezichtigen

Bali bezit verschillende watervallen. Hier heb ik er een aantal van gezien. Sommige watervallen kwam ik bij toeval tegen, als ik aan het toeren was op een scooter. Voor andere keren had ik het gepland, zoals bij mijn favoriet: de Sekumpul Waterval. Deze ligt zo'n uur rijden van Lovina. Je moet er wel wat voor over hebben, want deze ligt wat meer afgelegen dan andere watervallen, maar ik kan je zeggen dat dit het meer dan waard is! Wanneer je bijna bij de watervallen bent, zul je tegengehouden worden door locals. Ze bieden je verschillende pakketten aan voor een bezoek. Ik heb toen alleen voor de watervallen gekozen, maar het kan ook met wandeling en lunch.

Na het afdalen van een steile, natuurlijke trap, sta je aan de onderkant van de Sekumpul waterval. Wat een prachtplek! Een gelukje was dat de zon scheen op dat moment, dus er waren meerdere regenbogen zichtbaar, waardoor de plek nóg magischer aanvoelde.

Na het bewonderen, het maken van foto's en een korte duik (het was koud!), nam de gids me mee naar een volgende waterval; de Fiji Waterval. Dit blijkt de enige triple waterval in Indonesië te zijn, dus dat was ook bijzonder!

Tip: Zorg dat je hier ruim de tijd voor hebt, want je wil dit niet met tijdsdruk bezoeken!


Toeren

Op Bali zijn ontzettend veel touroperators met aanbiedingen om het eiland te ontdekken. Super om te doen natuurlijk, omdat je begeleid wordt en je in principe nergens over na hoeft te denken. Maar hoe lekker is het om, of het nu te voet, op de fiets is of op de scooter, een dag niks te plannen en gewoon zelf te gaan toeren! Kijk maar eens waar je langs komt, geniet van het uitzicht, stop waar je wil en bedenk ondertussen dat je op die plekken misschien nooit was gekomen, omdat je een route 'volgde'. Bali heeft zulke leuke paadjes die als 'off road' worden gezien, maar die juíst tof zijn om het eiland eens écht te leren kennen. Je komt zulke schattige dorpjes tegen, met lieve mensen. Tijdens het 'zelfstandig' toeren heb ik ook altijd het ultieme gevoel van vrijheid. Heerlijk is dat! En je moet maar zo denken: verdwalen kun je eigenlijk niet op dit eiland ;).


Tanah Lot

Natuurlijk staat deze ook op de lijst! De bekendste tempel van het eiland, Tanah Lot, moet je gezien hebben als je op Bali bent. Het ligt aan de westkust, net ten noorden van Denpasar. Deze tempel is populair om twee redenen: Het is een van de belangrijkste tempels voor de local en het ligt op een rots in de zee. Wanneer het laagwater is, kun je het net bereiken. Echter mag je het niet volledig bezoeken, omdat er een magische bron zou liggen. Volgens locals komt er zoet water uit, terwijl de magische bron in de zee ligt.

Omdat deze plek zo populair is, is het handig om heel vroeg of juist laat op de dag te komen. Mocht je nu toch midden op de dag willen gaan, ben dan voorbereid op een hoop andere toeristen die geen rekening zullen houden met jouw foto's ;).


Genieten van een relaxte sfeer

Als ik een plek moest kiezen waarbij ik me eigenlijk meteen op mijn gemak zou voelen, dan is het Bali wel. De temperatuur is heerlijk, de mensen zijn aardig, het eten (wat je ook wilt, Westers of traditioneel) fantastisch en de sfeer is echt chill. Over bijna heel Bali is deze sfeer te voelen. Ik zeg bijna, omdat Denpasar (en Kuta in het bijzonder) een uitzondering is. Hier zul je landen, dus je zult er doorheen moeten. De eerste keer dat ik hier aankwam, vond ik Kuta overigens juist geweldig: overal barretjes, drukte en feest! Mocht je dit dus zoeken, dan raad ik je aan om hier te blijven of naar Seminyak of Canggu te gaan.

Mocht je nu, net als ik de tweede keer dat ik hier was, denken dat je zo snel mogelijk weg wilt uit de gekte, dan heb je nog genoeg opties op Bali over. Ik heb toen de eerste beste taxi gepakt richting Sanur, ook in het zuiden van Bali. Ik kwam terecht bij Blind Dog Inn (zie foto), een heerlijk rustig hostel (waar je slaapzalen, maar ook tweepersoonskamers hebt) met zwembad, bar, overkapping en de liefste hosts! Hier at ik de beste smoothie bowls, had ik de gezelligste avonden met andere reizigers en je zat zo aan het strand!

Zo heb je natuurlijk ook genoeg koffie- en lunchtentjes waar je voor een heerlijk gerecht en even wat me-time terecht kunt. En vergeet daarbij de massagesalons niet! Voor weinig geld heb jij een ultieme full-body massage!


Zoals je ziet: Bali heeft voor iedere reiziger iets in petto, wat het eiland zo ongekend populair maakt!


42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page